Neomezená dovolená: Nová éra zaměstnaneckých benefitů

Při rozhodování o výběru vhodného zaměstnavatele může hrát roli mnoho aspektů. V dnešní době se pomalu začíná rozšiřovat nabídka inovativního zaměstnaneckého benefitu – neomezené dovolené, která získává na popularitě.

Zavedení neomezené dovolené může vést k vyšší spokojenosti zaměstnanců a nižší fluktuaci.

Přínosy zavedení neomezené dovolené:

  1. Lepší rovnováha mezi pracovním a soukromým životem: Zaměstnanci si mohou vzít volno podle potřeby, což snižuje stres a předchází vyhoření.
  2. Zvýšená produktivita: Zrelaxovaní a odpočinutí zaměstnanci jsou motivovanější a efektivnější.
  3. Přitažlivost pro špičkové talenty: Tento benefit je klíčovým faktorem při náboru a udržení zaměstnanců.

Jak to funguje

Zavedení neomezené dovolené není však jednoduchou záležitostí, jak po stránce provozní  tak i legislativní. Zaměstnanci si řídí své pracovní vytížení a zároveň využívají flexibilitu při čerpání dovolené, což na ně klade určitou míru odpovědnosti. Stejně tak od zaměstnavatele se jedná o velký projev důvěry ve vztahu ke svým zaměstnancům.

Tento přístup zapadá do aktivit, které se snažíme dlouhodobě prezentovat jako nezbytné a to podpora rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem a well-being zaměstnanců.

Čtěte dál

Podívejte se na další články, které by vás mohly zajímat:

Flexibilita – klíčová vlastnost organizací vstřícných k zaměstnancům

Dříve byly hlavními nástroji pro přilákání a udržení zaměstnanců navyšování platů a benefity. Dnes však tyto metody ztrácejí na účinnosti,…

Návod na efektivní změnu
Pracovní doba a moderní firemní kultura: Návod na efektivní změnu.

Déhora, poradenská skupina hledá společnost, která má zájem o účast ve vědecké studii zaměřené na prokázání pozitivních zdravotních účinků “flexibilní pracovní doby” ve směnném režimu práce.

Tříhodinová pracovní doba, je to možné?

Z provedeného šetření rovněž vyplynulo níže uvedených 10 nejvýznamnějších rozptýlení, která „brzdí“ zaměstnance v produktivní práci. Respondenti měli možnost vybrat více než…